Wij zijn JobBoost.

JobBoost, opgericht in 2012, is een organisatie met fulltime en parttime banen voor young professionals, starters en studenten in heel Nederland. Het is onze missie om jonge talenten en organisaties aan elkaar te koppelen om samen verder te groeien. Daarmee geven we carrières een boost en helpen we organisaties vooruit.

 

Door een innovatieve wervingsmethode zien tienduizenden mensen onze vacatures op social media platformen en websites. Uit deze groep selecteren onze recruiters de juiste kandidaten voor elke organisatie. Wij begeleiden hen vervolgens in hun loopbaan.

De juiste match.
Iedere keer weer.

Wij vinden de juiste mensen. Zonder zorgen voor jou.

Uitbetaling en de kosten van het wervingsproces zijn van ons. Wij zetten voor elke vacature een persoonlijke, op maat gemaakte social media campagne uit. Wij zorgen dat elke advertentie de juiste doelgroepen bereikt. Tienduizenden mensen zien jouw vacature. Hieruit selecteren wij de beste match voor jouw organisatie.

Uitzenden

De werknemer komt bij JobBoost in dienst. Wij verzorgen de werving, uitbetaling, de volledige administratie en alles wat bij het werkgeverschap hoort. Zo zijn we een uitstekend instroomkanaal voor jong talent en nemen we alle zorgen uit handen. Is de juiste match gemaakt voor de toekomst? Dan kan een uitzendkracht overgenomen worden en een contract tekenen bij de opdrachtgever. De ideale manier om specifieke medewerkers in huis te halen, om tijdelijke hulp in te schakelen of om meer flexibiliteit in je organisatie te krijgen.

Werving & Selectie

 

In dit geval hoef je als opdrachtgever alleen een klikgesprek te voeren met een kandidaat. Wij doen de rest: de werving, CV- en referentiecheck, telefonische screening, face-to-face sollicitatie en eventuele tests. Vervolgens tekent de kandidaat direct een contract bij onze opdrachtgever. Ideaal wanneer de juiste kandidaat voor een functie onvindbaar lijkt, of wanneer je een tijdrovend en intensief recruitment proces wil uitbesteden. Het is ons vak, dus we kunnen je helpen.

"Nieuwe doelgroepen, minder
mismatches."

Met onze unieke manier van werven bereiken we niet eerder benaderde doelgroepen. Door nauwkeurig in te zoomen op interessegebieden en demografische gegevens van social media gebruikers, kunnen we snel en effectief de juiste personen vinden.

Voor elke vacature ontwikkelen wij een op maat gemaakte online campagne. Advertenties met beeld en tekst worden getoond aan tienduizenden gebruikers die actief zijn op social media, dé plek voor jong talent. Door hypertargeting kunnen we groepen gebruikers aanspreken die voldoen aan de functie-eisen. Onze campagnes bereiken ook mensen die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, ze raken door de advertenties geïnspireerd om een volgende stap te zetten in hun loopbaan. Dat is onze kracht. Wij vinden nieuw talent dat niet in de database van andere uitzenders staat.

Slimme algoritmes.

Een slim algoritme helpt ons inzicht te krijgen in het online zoekgedrag van werkzoekenden. We weten daardoor per beroepsgroep precies welke mix aan media en website we het best in kunnen zetten.

Persoonlijk contact.
Voor alle medewerkers.

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers gemakkelijk met ons in contact kunnen komen. Zo zijn we telefonisch, via mail en Whatsapp te bereiken. Ook buiten kantoortijden. Iedereen is altijd welkom voor een kop koffie op ons kantoor.

Coaching en begeleiding.

Samen met de opdrachtgevers coachen en begeleiden we onze talenten tijdens hun carriere. Wij ontzorgen onze opdrachtgever en realiseren gezamenlijk een duurzame relatie.

Het selectieproces.

CV- en motivatie check. Referentiecheck.

Telefonische screening en/of persoonlijk (video)interview.

Eventuele testen.

Voordat wij een opdracht aannemen gaan we eerst in gesprek over de juiste eigenschappen en kwaliteiten die de kandidaten moeten bezitten. We maken kennis met collega’s op de werkvloer en draaien waar mogelijk zelfs even mee in de operatie. Wij willen precies weten wat een opdrachtgever zoekt. Daarom krijgen onze opdrachtgevers een vast aanspreekpunt in ons team. Deze recruiter verdiept zich in de organisatie en is bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

Een breed bereik.

Customer service

Logistiek & Techniek

Commercieel & Sales

Marketing & communicatie

Receptie & facility

HR & Recruitment

ICT

Native speakers (o.a.DU,SP,FR,UK)

Maak kennis met
onze medewerkers.

Loopbaan

30% van onze medewerkers zijn studenten. 60% zijn starters en 10% zijn young professionals.

Dienstverband

60% van onze medewerkers werkt fulltime. 40% werkt parttime.

Opleidingsniveau

30% van onze medewerkers heeft een MBO achtergrond. 50% heeft een HBO achtergrond en 20% heeft een WO achtergrond.

Deze organisaties kiezen
ook voor JobBoost.

Ga in gesprek met
JobBoost.

Wij vertellen je graag persoonlijk over onze dienstverlening.

 

Neem contact op.