Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Informatie

JobBoost is een innovatief uitzendbureau. We bieden fulltime en parttime banen aan young professionals, starters en studenten in heel Nederland. Wij hebben als doel om sollicitanten en medewerkers zo goed mogelijk te helpen. We bellen sollicitanten altijd, geven heldere uitleg en schetsen een realistisch beeld van de functie. Geen mooie praatjes, maar laten zien wat een baan écht inhoudt. Wij zien je niet als een streepje op een bord maar als persoon die wij helpen met de volgende stap in je carrière.

Informatie voor sollicitanten

 1. Als uitzendbureau werken wij samen met diverse klanten. Vanuit deze klanten ontvangen wij een aanvraag voor een nieuwe vacature. Hier begint voor onze recruiters de zoektocht naar de ideale kandidaat voor deze vacature.
 2. Met een goede kop koffie wordt er gekeken naar de competenties die belangrijk zijn voor deze functie. Aan de hand van deze informatie zetten onze recruiters hun innerlijke Stephen King aan het werk om zo een interessante vacature voor jou te schrijven.
 3. Om de juiste nieuwe collega’s te vinden voor deze vacature maken wij gebruik van onze unieke en innovatieve wervingsmethode. Door middel van deze wervingsmethode zal jij ons tegenkomen terwijl je op de bank zit te scrollen door je Instagram of Facebook tijdlijn, omdat jij opzoek bent naar een nieuwe baan.
 4. Om te solliciteren laat jij bij de juiste vacature jouw gegevens achter, met óf zonder cv.
 5. Onze recruiters bekijken jouw cv en eventuele motivatiebrief. Zijn wij positief? Dan nodigen wij jou uit voor een sollicitatiegesprek via Skype of op het kantoor van JobBoost.
 6. Heb je ons overtuigd? Dan volgt er een klikgesprek met de klant of teken je soms zelfs direct een contract.
 7. Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

Wat voor contract heb ik bij JobBoost?

Jij hebt een vacature gevonden die bij jou past en komt voor ons werken! Maar belangrijk is nu, wat voor contracten zijn er precies voor jou als uitzendkracht?

Jouw rechten worden bepaald door zowel de cao voor uitzendkrachten als het termijn dat jij werkzaam bent voor het uitzendbureau. Voor uitzendkrachten zijn er twee belangrijke coa’s: de ABU-cao en de NBBU-cao. Met laatst genoemde werken wij als uitzendbureau.

* Waar in deze cao wordt gesproken over fase 1-2, 3 en 4, kan je ook lezen A (voor fase 1-2), B (voor fase 3) en C (voor fase 4).

Jouw contract in fase 1-2

Je start bij JobBoost met een fase 1-2 contract. Deze fase van het contract duurt maximaal 78 weken. Wij als uitzendbureau kunnen je een onbeperkt aantal contracten aanbieden. De weken waarin jij werkt tellen allemaal voor het opbouwen van de 78 weken. Wanneer je niet werkt, telt dit hier niet bij op. Het voordeel is dat je voor verschillende opdrachtgevers mag werken. In deze fase van jouw contract betalen wij alle gewerkte uren. Is er geen werk, dan ontvang je geen salaris.

Jouw contract in fase 3

Na 78 weken start bij JobBoost jouw fase 3 contract. Deze fase duurt maximaal 4 jaar of 6 contracten. In deze fase van het contract ben je werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Ook hier kan je voor verschillende opdrachtgevers werken.

In fase 3 heb jij recht op doorbetaling van loon wanneer er geen werk is. Het aantal uur dat zal worden uitbetaald is het minimale aantal vanuit jouw overeenkomst (contract).

Jouw uitzendovereenkomst eindigt in principe pas op de afgesproken einddatum van het betreffende contract. Wanneer je langer dan een half jaar aaneengesloten niet voor JobBoost werkt, zal je weer opnieuw beginnen in de eerste week van Fase A.

Ten opzichte van het contract in fase 1-2 heb je in fase 3 ook recht op onderstaande punten:

 • Doorbetaling van minimaal 90% van jouw loon als er geen werk is dat jij kunt verrichten. Wel ben jij verplicht door het uitzendbureau aangeboden passend vervangend uitzendwerk te verrichten.
 • Bij ziekte loopt de uitzendovereenkomst normaal door en zijn wij (JobBoost) verplicht om voor de resterende duur van de uitzendovereenkomst 91% van jouw uitkeringsdagloon door te betalen tijdens het eerste jaar van jouw ziekte. In het tweede jaar zullen wij als uitzendbureau, als jouw uitzendovereenkomst nog steeds niet afgelopen is, 80% van jouw uitkeringsdagloon moeten doorbetalen. De eerste dag van jouw ziekte is een wachtdag en komt dus voor jouw eigen rekening.
 • Tussentijds opzeggen kan alleen met inachtneming van een opzegtermijn.

Jouw contract in fase 4

In fase 4 krijg je een contract voor onbepaalde tijd. Zoals ook bij voorgaande fases kan je bij verschillende opdrachtgevers geplaatst worden.

Wanneer er geen werk is krijg je (zoals ook in fase 3) loondoorbetaling als er geen werk is.

Wanneer je in deze fase bent aangekomen ben je al +/- 6 jaar in dienst bij JobBoost. Dit laat zien dat je een perfecte match bent met de bedrijven waar je voor werkt. In deze situatie komt het vaker voor dat een bedrijf jou overneemt dan dat je een fase 4 contract bij JobBoost krijgt.

Is er tijdens dit contract een onderbreking van 13 weken (of meer), dan begint fase 3 opnieuw. Is deze onderbreking langer dan 26 weken, dan kom je weer opnieuw in fase 1-2.

Informatie voor werknemers

Allereerst is het natuurlijk vervelend voor jou dat je ziek bent. Beterschap! Ziek melden bij JobBoost doe je al in 3 stappen:

 1. Zorg dat je werkgever op de hoogte is dat jij ziek bent en niet kunt komen werken.
 2. Bel ons dagelijks vóór 10.00 uur om je ziek te melden. Dit is nodig zodat wij de juiste ziekte uitkering kunnen uitbetalen wanneer je daar recht op hebt.
 3. Meld je eenmalig ziek bij Tentoo via tel. 020 280 1616.

* De dagen dat je ziek bent, moeten niet gedeclareerd worden in de JobBoost app.

Wat wordt er van me verwacht als ik ziek ben?

Samen met jou gaan we kijken wat voor werk je nog wél kunt gaan doen binnen het bedrijf waar jij werkt. Van jou wordt verwacht dat je mee denkt in deze situatie en er alles aan doet om zo snel mogelijk je werk weer op te pakken.

Krijg ik mijn loon doorbetaald als ik ziek ben?

De eerste dag dat je ziek bent geldt als een wachtdag. Deze dag krijg je dan ook niet uitbetaald.

Vanaf de tweede dag betaalt JobBoost jou 90 procent van je loon door over het minimaal overeengekomen uren. In het tweede ziektejaar wordt dat 80 procent.

Hoe worden mijn ziekte-uren uitbetaald?

Ziekte-uren hoef je niet zelf in te dienen. Dit wordt gedaan door jouw JobBoost contactpersoon. Het is wel belangrijk dat je zelf je ziek- en betermelding goed doorgeeft.

Bel uiterlijk een uur voordat je shift begint je leidinggevende om je ziek te melden. Bel ook vóór 09.30 uur jouw contactpersoon bij JobBoost.

Word je tijdens het werk ziek? Meld je dan bij jouw directe leidinggevende en bel daarna jouw contactpersoon bij JobBoost. Dan kun je daarna lekker naar huis om uit te zieken.

Zodra je ziek wordt gemeld, geldt er één wachtdag die je niet vergoed krijgt. Deze wachtdag is wel zichtbaar bij je declaraties op jouw werkzaken-pagina, en kun je herkennen aan de status ‘Goedgekeurd, wordt verwerkt’. De ziekte-uren die je wél uitbetaald krijgt, komen ook in je declaratielijst te staan. De ziekte-uren worden altijd op vrijdag uitbetaald. Er geldt één wachtdag per 28 dagen.

Wat zijn reserveringen?

Jouw salaris wordt bij JobBoost uitbetaald inclusief vakantiegeld en overige reserveringen. Een reservering is een percentage van je salaris dat apart wordt gezet voor vakantiedagen en vakantiegeld. Elk uur dat je werkt, bouw je automatisch onderstaande reserveringen op. Dit wil zeggen dat jou salaris bestaat uit:

 • Brutoloon
 • Vakantiegeld
 • Vakantie-uren
 • Overige reserveringen (tandarts bezoek, kort verzuim) 0.6 procent

Wat zijn mijn vakantiedagen?

Elk uur dat je werkt, bouw je automatisch reserveringen op. Een reservering is een percentage van 10.87 procent van je salaris dat jij ontvangt bovenop jouw salaris Als reguliere uitzendkracht heb jij, wanneer je fulltime werkt, recht op 25 vakantiedagen.

Wat is mijn vakantiegeld?

Elk uur dat je via JobBoost werkt bouw je automatisch 8.33 procent vakantiegeld op over jouw brutosalaris. Hierbij is het goed te weten dat je over overuren geen vakantiegeld opbouwt.

Wat zijn mijn overige reserveringen?

Bovenop jouw salaris ontvang je 0.6 procent aan overige serveringen. Deze reserveringen zijn bedoeld voor bijvoorbeeld een tandarts of doktersbezoek welke niet buiten werktijd kan worden gepland.

Reserveringen, uitgeven of sparen?

Het is dus handig om een deel van de reserveringen (vakantiedagen, vakantiegeld en overige reserveringen) apart te houden voor wanneer je een vrije dag op wil nemen of naar de tandarts moet.

Bijzonder verlof

Overlijden familie lid, trouwen (NBBU) doorbetaling als je vrij bent

Hoe neem ik mijn vakantie op?

Vakantiedagen kun je opnemen in overleg met jouw opdrachtgever.

*Ook voor bovenstaande punten wordt de cao van de NBBU aangehouden.

Zoek naar vacature of op steekwoord
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages