Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hoe JobBoost al drie jaar lang honderden talenten weet te vinden voor KLM, G-Star en Rituals!

Voor verschillende klanten moet JobBoost vaak in hele korte tijd veel medewerkers leveren. Een voorbeeld van zo’n klant is Cygnific. Cygnific is een innovatief sales- en service center dat onderdeel is van KLM, Air France en Delta Airlines. Voor die merken, en voor externe merken als Rituals en G-Star verzorgt Cygnific alles op gebied van klantcontact. In onze drie jaar durende samenwerking hebben we al honderden talenten weten te plaatsen voor Cygnific. Zulke grote aantallen leveren is natuurlijk een uitdaging, maar door onze unieke en efficiënte wervingsmethode lukt dit keer op keer. Lees hier hoe wij deze uitdaging telkens aangaan en hoe deze samenwerking al drie jaar succesvol verloopt.

JobBoost begon zich in 2019 te specialiseren in het werven van personeel voor customer service bedrijven en afdelingen. Deze ontwikkeling binnen JobBoost kwam via via bij Cygnific terecht. Cygnific zocht talenten voor customer service functies van KLM en andere projecten van Cygnific zoals Rituals en G-Star. Samen gingen de twee partijen toen in gesprek over de behoeften van Cygnific en een mogelijke samenwerking.

Honderden talenten vinden op korte termijn 

Cygnific had in een zeer korte periode honderden uitzendkrachten nodig en had behoefte aan een extra partij die hen kon helpen met het werven van al dit personeel. Cygnific wilde daarmee hun eigen werving uitbreiden en een extra partij aan bestaande uitzenders toevoegen. Ze hadden niet alleen studenten nodig, maar vooral ook starters en young professionals. Ze vonden in JobBoost een bedrijf dat de werving net even anders doet dan andere partijen.

JobBoost is voorloper in online werving via de meest innovatieve manieren en vist daardoor uit een andere vijver dan traditionele wervingsbureaus. Daarmee is JobBoost een welkome aanvulling voor de werving van Cygnific.

Gestructureerd te werk gaan voor het beste resultaat

JobBoost is vervolgens gestructureerd te werk gegaan. Dat is de enige manier waarop je zo veel talenten kunt plaatsen in zo’n korte tijd. 

  • Per project maken JobBoost en Cygnific samen een heldere planning en werkwijze.
  • Maandelijks starten bij Cygnific meerdere ‘klassen’ waarvan JobBoost de posities invult met nieuwe talenten.
  • Het selectieproces ligt bij JobBoost, recruiters van Cygnific doen een laatste screening.
  • Er zijn regelmatig evaluatiemomenten om resultaten te bespreken. Als iets niet goed loopt staat JobBoost altijd open voor feedback en wordt er alles aan gedaan om zaken te verbeteren.

 

Op deze wijze voorziet JobBoost Cygnific van talenten. Daarnaast vult JobBoost andere startersfuncties in en is JobBoost adviespartner voor de recruitmentafdeling van Cygnific op alle vlakken die met werving en HR te maken hebben. Een fantastische samenwerking!

Een strakke planning en korte lijntjes levert resultaat

De uitdaging van deze samenwerking ligt in het feit dat we in korte tijd grote aantallen qua personeel nodig hebben. Zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt. Het is hierbij cruciaal om volgens een strakke planning te werken en de lijntjes tussen Cygnific en JobBoost kort te houden. JobBoost is echt een verlengde van de recruitmentafdeling van Cygnific en werkt op een prachtige manier samen met Cygnific keihard aan één doel: veel talent vinden.

Cygnific is 100% dochter van KLM en is daarmee verantwoordelijk voor de volledige inzet van Customer Service medewerkers van KLM, Air France en Delta Airlines. Daarnaast werven ze ook talenten voor grote bedrijven als G-Star en Rituals. Al deze partijen hebben te maken met grote pieken qua drukte vanaf augustus tot en met december. Dat is voor JobBoost een mooie uitdaging.

JobBoost heeft in 2,5 jaar tijd inmiddels bijna 400 talenten aangenomen. In de toekomst gaan dat er nog veel meer worden!

Op zoek naar talenten die direct inzetbaar zijn? Laten we praten!

Door het screenen van duizenden jonge professionals vinden wij altijd het perfecte talent. Met drie eenvoudige stappen vinden we binnen slechts een week de professionals die je zoekt. 

Neem contact met ons op, dan kunnen we zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Zoek naar vacature of op steekwoord
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages